2011. február 17., csütörtök

Egy rosszul sikerült antikolás

Azt terveztem, hogy végre gyorsan sikerül majd beantikolnom ezt a fülbevalót, mivel vettem kénmájat, hogy majd azzal. Már kezdéskor problémáim akadtak, nem tudtam, hogy eleget tettem-e bele, a víz színe sárga lett, na mindegy belepakoltam az ékszereket. Látom ám, hogy a vékony drótok szépen befeketedtek, még az alap szinte változatlan maradt. Úgyhogy hagytam még egy kicsit, de nem sok minden változott, ezért kivettem. Na akkor nekiláttam a tisztításnak, az sem ment könnyen, nem sikerült egyformán a két fülbevalón sem, szinte ugyanolyan fekete maradt. Másnap reggel, arra gondoltam akkor leszedem az egészet ékszertisztító folyadékkal. Bele is tettem szerencsétleneket, mire kaptam egy megfakult inkább rezes szürke színt. Igazán csúnyák lettek. Úgyhogy az enyémek maradnak szegények.

3 megjegyzés:

  1. A képnmájból kb. 1 dl meleg vízbe 3-4 csepp elég. Viszont fontos, hogy ha szép antikolást szeretnél, hogy előtte gondosan megtisztítsd, zsírtalanítsd az ékszert! Gyanús, hogy ez hinyzott...

    VálaszTörlés
  2. Igen, visszagondolva ez a lépés kimaradt, gondolod hogy akkor szebb lett volna? Te mivel szoktad kifényesíteni?

    VálaszTörlés
  3. Hát, nagy kár, mert egyébként gyönyörű fülbevaló lenne! De így legalább mások (pl. én) is tanulhatnak az esetedből,akik majd egyszer ki szeretnék próbálni az antikolást! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...